Campanya a favor del valencià al Corte Inglés

(Del diari “Avui” 8.12.2011

Els col·lectius que van firmar ara fa dos anys el manifest “Sí al valencià”, amb Escola Valenciana al capdavant, han posat en marxa una nova campanya a favor de l’ús de la llengua en l’àmbit privat.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és recollir un total de 50.000 firmes i enviar-les al president de El Corte Inglés, Isidoro Álvarez, perquè tots els centres comercials de la cadena i les seues marques associades retolen també en valencià. Els impulsor de la campanya recorden que l’àmbit privat continua sent la gran assignatura pendent en quant a normalització lingüística. “Només algunes mesures com les subvencions per a establiments xicotets i mitjans, i la voluntat de les empreses han fet que hui el valencià estiga present en un nombre molt limitat de comerços i mitjanes superfícies”, expliquen.

La iniciativa assegura que els gran magatzems utilitzen el valencià, segons s’hi troben en una comarca o altra. “Mentres a la ciutat de València sí hi ha retolació en la nostra llengua, a Alacant no, i això que ja s’han dut a terme altres accions que pel moment no han tingut resposta positiva”.
En la missiva, es recorda a Álvarez que el valencià és llengua oficial al País Valencià i i, que per tant, mereix el mateix tractament que el castellà.

Quant a elraig

L\'Associació per la Llengua EL RAIG de Crevillent (El Baix Vinalopó)es va crear l\'any 1989 i té com a finalitat treballar per la normalització de la nostra llengua, estatutàriament valencià i acadèmica català, tant en l\'àmbit educatiu com social i dels mitjans de comunicació, per a la qual cosa realitza activitats lúdiques, educatives i reivindicatives. Forma part de la Federació Escola Valenciana, de la qual n\'és membre fundador.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.