Manifest de les Trobades 2012

SÍ AL VALENCIÀ!  NO A LES RETALLADES!!

 Des de la primera Trobada, enguany fa 28 anys, les trobades sempre han sigut un espai públic lúdic i reivindicatiu, on pares i mares, ensenyants, alumnat, ajuntaments i entitats socials diverses ha unit esforços en defensa del valencià i d’aquells reptes educatius i socials valorats com a imprescindibles en cada moment.

Les trobades han sigut i són la suma voluntària i decidida dels qui fem i estimem el valencià, la nostra cultura, el nostre país.

Així les trobades són motor anual de canvi social. Altaveu de reivindicacions.  Recordem l’eficàcia, l’any passat, en aglutinar centenars de milers de voluntats per exigir una educació plurilingüe de qualitat i fer retirar una proposta infame del conseller de torn.

Enguany, com a conseqüència continuada del balafiament de recursos públics, l’administració ha decidit retallar d’on no cal, d’on ens fan mal: dels serveis públics, dels treballadors públics. L’Escola pública valenciana no necessita retalls, necessita inversió, bona gestió, més valoració social.

Els drets laborals, l’atenció adequada i de qualitat de l’alumnat empitjorarà greument si no diem junts, quan més millor: NO A LES RETALLADES! SÍ AL VALENCIÀ!!

Des de març fins al juny assegurem que cadascuna de les 14 trobades siga una manifestació popular més de les convocades exigint uns serveis públics de qualitat, suficients i que no conculquen els drets de la ciutadania.

El nostre país necessita una depuració de responsabilitats i un impuls decidit de regeneració de l’ètica democràtica.

 Des d’Escola Valenciana us animem a donar una embranzida decidida a organitzar, debatre i participar activament en les Trobades. Ens hi juguem molt, ara i en el futur més immediat.

A les Trobades 2012 demostrem que nosaltres, els valencians, cinquanta anys després de la publicació del llibre del mestre Joan Fuster, estem més vius que mai. Les Trobades són vostres, les Trobades sou vosaltres. Escola Valenciana sou vosaltres. I l’educació pública, de qualitat i en valencià sou vosaltres.

 

“Sí al Valencià, No a les retallades”.

Quant a elraig

L\'Associació per la Llengua EL RAIG de Crevillent (El Baix Vinalopó)es va crear l\'any 1989 i té com a finalitat treballar per la normalització de la nostra llengua, estatutàriament valencià i acadèmica català, tant en l\'àmbit educatiu com social i dels mitjans de comunicació, per a la qual cosa realitza activitats lúdiques, educatives i reivindicatives. Forma part de la Federació Escola Valenciana, de la qual n\'és membre fundador.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.