EL RAIG EXIGEIX QUE L’HOSPITAL DEL VINALOPÓ UTILITZE EL VALENCIÀ

 

 L’Hospital del Vinalopó, serà inaugurat pròximament per atendre les poblacions de Crevillent, Elx (parcialment), Asp i el Fondó de les Neus i els Frares. Tot i ser de titularitat pública, serà gestionat per l’empresa VINALOPÓ-SALUT (fonamentalment Bancaixa, CAM i ASISA).

L’Associació per la Llengua EL RAIG de Crevillent ha observat que les actuacions públiques prèvies que s’hi realitzen per aquesta entitat són exclusivament en castellà. És per això que s’ha dirigit tant als responsables de l’Agència Valenciana de Salut (Conselleria de Sanitat) com de "Vinalopó-Salut" per fer-los saber que la població que ha d’atendre aquest hospital és majoritàriament valencianoparlant  i que l’atenció i informació que s’hi despense haurà de contemplar l’ús del valencià, per donar satisfacció tant a la legislació com a la voluntat de servei a la ciutadania que ha de caracteritzar la gestió d’un hospital.

 

Quant a elraig

L\'Associació per la Llengua EL RAIG de Crevillent (El Baix Vinalopó)es va crear l\'any 1989 i té com a finalitat treballar per la normalització de la nostra llengua, estatutàriament valencià i acadèmica català, tant en l\'àmbit educatiu com social i dels mitjans de comunicació, per a la qual cosa realitza activitats lúdiques, educatives i reivindicatives. Forma part de la Federació Escola Valenciana, de la qual n\'és membre fundador.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.